Vila

Butična vila iz leta 1939

»Vila Triglav na Pokljuki«

Vila Triglav je bila zgrajena leta 1939 v znamenitem Plečnikovem stilu in je bila last družine Vrhunec iz Ljubljane. Po drugi svetovni vojni je takratna vlada nad družino izvajala hud pritisk, vse do 22. 5. 1946, ko so pod prisilo podpisali kupoprodajno pogodbo po vsiljeni ceni. Vilo je vrsto let uporabljalo »predsedstvo« in je bila znana kot Titova, kasneje kot Kardeljeva vila, še pozneje je služila kot protokolarni objekt RS in nazadnje kot gostinski obrat odprtega tipa.

Leta 1999 je bila po denacionalizaciji nepremičnina vrnjena lastnikom, ki pa je zaradi težke zgodovine niso želeli obdržati.

Leta 2007 je Vila Triglav dobila novega lastnikadružino Valjavec, ki jo je obnovila v butično vilo, s polno ohranjenih detajlov iz leta 1939.

Passion
Tradition
True Story

Tadej Valjavec je nekdanji profesionalni kolesar, ki se je kot prvi Slovenec uvrstil med prvo deseterico v skupni razvrstitvi tako na dirki Tour de France kot na dirki Giro d’Italia.

Po končani karieri je skupaj s svojo mlado družino prevzel upravljanje butične vile, katere sobe so poimenovane po družinskih članih: hči Klara, sin Erazem, žena Mateja ter Tadej, »Chalet« pa je obnovljen lesen »hlevček«, ki ponuja popolno zasebnost.

»Come as a guest … leave as a friend.«

Tadej Valjavec

Rojen 13.4.1977 v Kranju (Slovenija).

Leta 1999 je zmagal »Baby Giro di Italia«, nato je leta 2000 prestopil v moštvo Fassa Bortolo, kjer je začel svojo profesionalno pot. V svoji profesionalni karieri je nastopal še za moštva PhonakLampre ter Ag2r La mondialle. Bil je specialist za etapne dirke, predvsem za gorske etape. Kot prvi Slovenec je obe najtežji etapni dirki na svetu (Tour de France in Giro di Italia) končal med top 10 v generalni razvrstitvi (obakrat 9. mesto). Pet etap je nosil tudi rumeno majico na Dirki po Švici. Med največje uspehe v svoji karieri pa poleg prej omenjenih rezultatov štejejo še: dvakratni naslov državnega prvaka v cestni vožnji, 2. mesto v kraljevski etapi Giro di Italia2. mesto na dirki po Valenciji2. mesto etapa na dirki Vuelta Espana3. mesto dirka Midi Libre4. mesto Tour de Romandie4. mesto Pariz Nica5. mesto Tour de Suisse ter trikratni udeleženec olimpijskih iger (Sydney, Atene, Peking).

Po končani profesionalni karieri, se ukvarja s turizmom (direktor in solastnik Vile Triglav na Pokljuki), z vodenimi kolesarskimi izleti tako na cestnem kot na gorskem kolesu.

Šport in družina sta njegovi največji ljubezni  in tako kot njegov idol Bono (pevec skupine U2), tudi on pravi »…one love, one life…«